субота, 10. мај 2014.

Kristali u prostoru



Prostor u kom živite, ili radite oscilira sa puno različitih talasa, od radio talasa, do talasa energije drugačije prirode ili svojstva. Sve ih možemo nazvati jednim  imenom, elektro-magnetni talasi. Elektro-magnetni talasi su energetski impulsi.
Kristali svojim prisustvom neutrališu negativna zračenja ovih energetskih impulsa.
Neki kristali stvaraju zidove svojim zračenjem, neki privlače druge talase centrirajući ih ka sebi i ometajući ih da se prostiru dalje, a neki kristali zrače jače i nadvladavaju druge frekvencije.
Na čoveka u zatvorenom ili otvorenom prostoru utiče energija drugih bića, koja donose ono što su posredno ili neposredno „čula“ svojim čulima, ali na čoveka utiče i mesto na Zemlji koje može da emituje određeno zračenje, bilo da je razlog ukrštanje tokova voda i oscilacija njihovog stalnog sudaranja ili sjedinjavanja.
Energije koje tkivo Zemlje čine živim mogu biti dobre po nas, a mogu imati i loš uticaj. Te Zemljine energije koje imaju loš uticaj na nas, nazivamo geopatogenim zračenjima, i to su obično čvorovi podzemnih voda, a mogu biti i drugačijeg karaktera.
Pored ljudi i geopatogenih zračenja, tu su i mašine koje mogu da osciliraju, na primjer televizori, zvučnici,  jonizatori prostora itd.
Najintenzivnije i najpogubnije zračenje dolazi od energije negativno nastrojenih ljudi. Takva, tuđa, a negativna energija zna da kola i da se zadržava, da se kao energija srodne energetske fiziologije (ljudske) lako prima na našu energiju. Ona je ključ svih crnomagijskih rituala, nekad i nesvesno urađenih.



Kako se zaštititi kristalima?


Da bi prostor zaštitili kristalima, prvo je potrebno očistiti prostor od negativne energije.
Za energetsko čišćenje prostora je jako dobar kristal Labradorit.
Kristal pre upotrebe mora biti očišćen i napunjen. Po mogućnosti neka odstoji u so bar jedan dan, pa onda očistiti vodom i napuniti.
Labradorit se čisti i prazni pod vodom, a puni se na suncu dva dana u čaši mineralne vode.
Labradorit ima savršenu moć upijanja negativne energije, za 3-4 sata, kristal veličine 5 cm može da očisti prostor površine od oko 30 kvadratnih metara.
Umesto Labradorita možemo koristiti špiceve ili druze gorskog kristala koga programiramo za takvo delovanje. Takođe i hematit u kombinaciji sa gorskim kristalom može poslužiti energetskom čišćenju prostora. Pored labradorita, gorskog kristala i hematita, za energetsko čišćenje prostora odlično služi i aventurin, univerzalni staratelj i iscjelitelj.